XARXA DE BIBLIOTEQUES DEL LLUÇANÈS

El bloc de les biblioteques del Lluçanès.

dijous, 22 de setembre del 2011

aquest mes llegim a Carson Mc Cullers



Aquest mes llegim El cor és un caçador solitari de Carson McCullers en traducció al català de Ramon Folch i Camarasa.

Carson McCullers va néixer l’any 1917 a Columbus (Georgia) i morí a Nova York l’any 1967 després de cinquanta anys marcats per una malaltia crònica i l’amor apassionat. Junt amb Faulkner i Flannery O’Connor està considerada com la millor representant de la literatura del sud d’Estats Units. La seva obra comprèn tres novel·les curtes i un grapat de contes que figuren entre el millor que s’ha escrit mai .
L' escriptora Anna Maria Moix escriu en realació a la novel·la :
En morir, Carson McCullers té cinquanta-dos anys, i en fa trenta-tres que es va fer famosa amb una novel·la que començava com un conte per infants: " A la ciutat hi havia dos muts i sempre anaven plegats. Cada dia, al matí, sortien de la casa on vivien i feien cap a la feina, de bracet. Era "el Cor és un caçador solitari ", massa cruel per ser un conte per infants; però poseïdora d'un encant, d'una màgia poètica de què, en l'época que fou publicada, ja només gaudien algunes obres clássiques d'alguns géneres literaris quasi perduts.
El cor es un caçador solitari
és la historia d'el senyor Singer, el mut en el qual tots creuen trobar la única persona capaç d'entendre'ls , malgrat que mai no parli i i Mick Miller , autora d'una cançó titulada " Això que vull i no sé què és" .