XARXA DE BIBLIOTEQUES DEL LLUÇANÈS

El bloc de les biblioteques del Lluçanès.

dimecres, 22 de febrer de 2012

La filla del Ganges


Biblioteca d'Olost

Dijous 23 de febrer a les 4:30h de la tarda
Club de lectura Casal
Club de lectura amb les àvies per parlar de la novel·la d'Asha Miró La Filla del Ganges. Història d'una adopció. Editada per La Magrana, l'any 2003.

Tot i que l’Asha va néixer a l’Índia, el 1974 va deixar l’orfenat de Bombay que l’havia acollida des de molt petita i va marxar a Barcelona on l’esperava una nova família adoptiva. Va créixer allà i, cap als vint anys, es va començar a interessar pels seus orígens. L’interès ve créixer dins seu, fins que el 1995, va decidir viatjar a l’Índia per conèixer el seu país i la seva gent i, el més important, per trobar les seves arrels. El llibre combina les seves experiències amb fragments del diari de la seva mare. El resultat és una història emotiva i senzilla, molt interessant per a tots els nens i nenes adoptats, per a tots els pares adoptius i per a totes aquelles persones interessades en històries interculturals profundament humanes i positives. El llibre de l´any 2003, un llibre per a tots els públics!

Asha Miró:

L'Asha va néixer en un petit poble de l'Índia anomenat Shaha, no molt lluny de la ciutat sagrada de Nasik, a la vorera del riu Godavari. Va viure entre Nasik i Mumbai els primers sis anys de la seva vida, fins que el 1974 va ser adoptada per Josep Miró i Electa Vega i es va convertir en una ciutadana més de Barcelona.

L'Asha va estudiar Ciències de la Educació a la Universitat Ramon Llull de Barcelona i va fer la carrera musical i de piano al Conservatori Municipal de Barcelona. Des del 1989 fins al 2001 va exercir de mestra en escoles de Barcelona, principalment com a mestra de música a l'Escola Brasil. L'interès per la cooperació, l'ha fet participar com a voluntària en camps de treball a l'Índia, a Rwanda i a l'estat de Chiapas a Mèxic. Ha col·laborat en l’organització d'actes solidaris, concerts per a la pau i jornades de treball i reflexió per a joves de tots els orígens. En l'àmbit de la adopció internacional, s'ha convertit en una persona emblemàtica i la seva presència ha estat sol·licitada en congressos i col·loquis sobre adopció, així com en cursos de formació de futurs pares adoptius i en programes de televisió. Ha publicat dues novel·les : Les dues Cares de la LLuna, 2004 I Rastres de sàndal, 2007. Un llibre de narrativa infantil: El quatre viatgers, 2004