XARXA DE BIBLIOTEQUES DEL LLUÇANÈS

El bloc de les biblioteques del Lluçanès.

dimecres, 27 de juny de 2018

CORRELLENGUA 2018


 

El Correllengua 2018 retrà homenatge a la Nova Cançó


El moviment reivindicarà el fenomen musical, polític i social que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva
El tret de sortida del Correllengua 2018 tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de juny a Barcelona
La vint-i-dosena edició del Correllengua, la mobilització per la llengua i la cultura més important del país que s’organitza des del 1996 de la mà de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana es dedicarà a la Nova Cançó, un esdeveniment musical, social i polític que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat d’expressió i de reunió.
D’aquesta manera, com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, la CAL pretén reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català a través d’aquest fenomen. A més, l’entitat vol acostar el moviment a les generacions més joves promovent el català oral, la llengua parlada, cantada i ballada. Tot plegat per fer que el Correllengua 2018 posi de manifest la capacitat de resistència i la força del poble.
El tret de sortida del Correllengua 2018 tindrà lloc el 28, 29 i 30 de juny. En homenatge a la Nova Cançó, la CAL pretén organitzar diversos actes de celebració farcits d’activitats adreçades a tots els públics.
Dijous 28 de juny es farà una presentació del Correllengua 2018 a la sala d’actes de la Lleialtat Santsenca de Barcelona. Consistirà en una taula rodona que comptarà amb la participació de Lluís Gendrau, Pere Camps, Àngel Casas i Núria Feliu. Presentarà i moderarà el periodista Jordi Bianciotto. L’endemà divendres 29 de juny al vespre hi haurà un recital poeticomusical sobre la Nova Cançó a la sala de Plens del Districte de Sants de Barcelona. I el plat fort tindrà lloc dissabte 30 de juny. Coincidint amb el 20è aniversari del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, es farà una jornada de celebració al Parc de l’Espanya Industrial del barri de Sants de Barcelona que comptarà amb la participació d’entitats culturals, veïnals i altres col·lectius del barri implicats amb el moviment. Al llarg del dia hi haurà activitats familiars, un recital d’homenatge a la Nova Cançó a càrrec de cantautors de l’escena musical actual conduïts pel cantant Cesk Freixas, un dinar popular, l’actuació de Núria Feliu i Francesc Mir, les Kol·lontai, Cesk Freixas i Quico Pi de la Serra, entre d’altres. Prèviament a la celebració d’aquests actes, la CAL oferirà una roda de premsa i una presentació oficial del Correllengua 2018.
Un any més, es continuaran potenciant les activitats del Correllengua a les escoles i instituts de secundària del país a través d’un recull de propostes didàctiques adreçades a nens i nenes d’infantil, primària, ESO i batxillerat creades amb l’objectiu de donar a conèixer la Nova Cançó als infants i joves estudiants. Aquestes propostes es poden trobar al web del Correllengua.
Com cada any, el Correllengua cerca el suport i la complicitat d’entitats referents del país que ajuden a multiplicar-ne l’impacte, dotar el moviment de més transversalitat i sumar-hi nous públics. Per això, aquest any la CAL ha sumat esforços amb el Festival Barnasants, la revista Enderrock i un reguitzell de músics i artistes del panorama musical català actual i tradicional que participaran activament en el moviment. Enguany el Correllengua també compta amb la col·laboració de periodistes i altres persones enteses en el moviment de la Nova Cançó.